Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Berlaen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Wouter Berlaen (29 februari 1976) is een Vlaamse bassist en singer-songwriter.

Biografie

Hij studeerde in 2002 af aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel bij jazzbassist Bart De Nolf. Hij was als student reeds in 1998 lid van het jazztrio Whip met Sylvain Luc en Lionel Beuvens. Hij werd een freelance bassist (zowel contrabas als basgitaar) en speelde met pop- en jazzmusici. Hij was lid van het nu jazz-project Alien Bitesize (2000-2008), waaraan o.m. Leki (rap) en B-Flow (human beatbox) meewerkten. Hij was ook een tijdlang bassist bij Lenny & De Wespen en speelde af en toe bij De Laatste Showband.

Solocarrière

In 2011 begon hij aan een solocarrière onder de artiestennaam Berlaen. Hij bracht een eerste CD uit bij [PIAS], Vanuivoeurt. Berlaen schrijft zijn meeste nummers zelf en brengt ze in zijn eigen Zults dialect. In november 2012 kwam een tweede CD uit, De loatste man. In 2013 maakte hij een theatertour "Doezovoeurt" met het materiaal uit deze twee albums, begeleid door Maaike Cafmeyer, haar echtgenoot Frans Grapperhaus (cello) en gitarist Ward Snauwaert, die de plaats innam van Tom Kestens die om medische redenen moest afzeggen.

Berlaen trad samen met Raymond van het Groenewoud op tijdens de 20e Nekka-nacht op 19 april 2013 in het Sportpaleis van Antwerpen. Hij toerde in de zomer van dat jaar met zijn elektrisch trio dat naast hemzelf bestond uit Ward Snauwaert (gitaar) en Laurens Billiet (drums).

Discografie

  • Vanuivoeurt (2011)
  • De Loatste Man (2012)
  • Van mijn erf (2015)

Nota's

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties