Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Bart Vosters

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bart Vosters (Arendonk, 24 februari 1970) is een Vlaams advocaat en strafpleiter.

Levensloop

Vosters studeerde aan het Sint-Pietersinstituut en het Heilig Graf in Turnhout. In 1997 studeerde hij af aan de Universiteit Gent. In zijn laatste jaar volgde hij als specialisatie Strafrecht.

In 1998 richtte hij zijn eigen advocatenkantoor op. Vosters werd bekend als raadsman van moordenaar Freddy Horion.[1] Later volgde o.a. de zaak Karel Van Noppen waarin hij dader Albert Barrez bijstond.[2] Hij bepleitte al meer dan twintig zaken voor het hof van assisen. Sinds 2014 maakt hij deel uit van het door hem opgerichte strafrechtkantoor Crimilex in Turnhout.

Vosters was ook twintig jaar actief in de lokale politiek. Bij de CVP, later CD&V van Arendonk was hij actief in de gemeenteraad, als lokaal partijvoorzitter, en van 2001 tot 2012 als schepen voor CD&V in het college van burgemeester en schepenen van Arendonk. Eind 2012 rondde hij zijn politieke carrière af omdat deze uit tijdsgebrek onverenigbaar werd met zijn werk als strafpleiter.[3]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow