Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Bambuso sonoro

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Bambuso Sonoro is een bamboe-orgel dat uit meer dan honderd pijpen bestaat. Het experimentele muziekinstrument is ontworpen door kunstenaar Hans van Koolwijk, en het is waarschijnlijk geïnspireerd op het bekende 19de eeuwse bamboeorgel uit Las Piñas City in de Filipijnen. De grootte van de bamboefluiten varieert van enkele centimeters tot circa zes meter. De luchttoevoer geschiedt met behulp van een ventilator. Door middel van klepjes, stoppen, schuiven, pedalen en hengels kan het geluid worden beïnvloed. Hoewel op het instrument nauwelijks conventionele melodieën gespeeld kunnen worden, leent het zich bij uitstek voor het maken van klankmassa’s, glissandi, interferenties tussen klanken, en statische ritmische patronen.

Externe links