Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Aymeric van België

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Aymeric Auguste Marie (Sint-Lambrechts-Woluwe, 13 december 2005), prins van België, is het derde kind en de tweede zoon van prins Laurent van België en Claire Coombs. Hij is de tweelingbroer van prins Nicolas. Hij is laatste in rang van de Belgische troonopvolging.

Bij de geboorte woog hij 2210 gram en mat 45,5 cm.

Ter gelegenheid van het kerstconcert, verscheen hij - samen met zijn broer - in 2006 voor het eerst op een officiële gebeurtenis.

Op 29 mei 2014 heeft hij, samen met zijn tweelingbroer Nicolas, zijn eerste communie gedaan in de Sint-Catharinakerk van Bonlez (gemeente Chaumont-Gistoux). De plaatselijke pastoor concelebreerde met de familievriend, Père Gilbert.

De tweeling loopt school in Waterloo, in de Lycée français.

q2103696 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
Voorganger:
Nicolas van België
Lijn van Belgische troonopvolging
14
Opvolger:
-
 
rel=nofollow