Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Avi Lev

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Adam Avi Lev (Głuszyca, Polen, 1 mei 1955) is een Nederlands - Israëlisch beeldend kunstenaar.

Leven en werk

Avi Lev werd geboren als Adam Lew in een dorp in het zuiden van Polen. In 1959 emigreerde hij met zijn vader naar Israël, waar hij opgroeide in kibboets Ein Harod Meuhad. Na schooltijd kreeg hij schilderles in het nabijgelegen kunstencentrum in Mizra. Hij raakte bevriend met de bekende Pools-Israëlische kunstenaar Moshe Bernstein (1920 - 2006). Zij hebben onder andere portretten van elkaar getekend.

Na zijn militaire dienst maakte Lev een studiereis van drie jaar door Europa en Azië. Tijdens zijn verblijf in Nederland leerde hij bij Artibus etstechnieken van Kees de Kort. Terug in Israël studeerde hij aan de Bezalel Academy of Art and Design in Jeruzalem. In 1983 vestigde hij zich in Nederland.

In Israël won Lev verscheidene prijzen, waaronder Nachum Gutman for Youth, Keren America Israel, en Keren Sharett van de America-Israel Cultural Foundation. In het Delftse kunstencentrum Kadmium won hij in maart 2011 (zonder ervaring op dat gebied) de eerste prijs in een wedstrijd bodypainting, onderdeel van tentoonstelling Met huid en....[1]

Lev is een vaste medewerker van de krant Levend Joods Geloof van de Liberaal Joodse Gemeente. Hij woont en werkt in Delft, exposeert geregeld tijdens de Delftse atelierroute, de Salon van Delft en andere groepsexposities, en geeft teken- en schilderlessen.

Selectie van werken

Bestand:Raam Liberale synagoge Den Haag.jpg
Glas-in-loodraam, liberale synagoge Den Haag

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow