Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Augustin Bila

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Augustin Bila (Dinant, 26 juni 1939 - aldaar, 18 maart 1982) was een Belgisch politicus en Waals militant. Hij was doctor in de rechten van de Université de Liège en werd volksvertegenwoordiger voor het arrondissement Dinant voor het Rassemblement Wallon van 1971 tot 1977.

Bij de bespreking over de vliegtuigaankopen door het leger, na de weigering van de Belgische regering om de Franse Mirage-vliegtuigen aan te kopen, stemde hij tegen bij de vertrouwensstemming over de regering. Hij ondersteunde hierdoor de linkse wending van zijn partij die door voorzitter Paul-Henry Gendebien was ingezet.