Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

August Gondry

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

August Gondry (Gent, 22 december 1841Gent, 26 mei 1891) was een Belgische raadsheer aan het Gentse Hof van Beroep, en algemeen secretaris van het Willemsfonds.

Leven

August Gondry werd geboren in een Franstalig gezin. Tijdens zijn studies werd hij flamingant.

Hij promoveerde in 1862 tot doctor in de rechten. In 1876 stichtte Gondry een lokale Willemsfondsafdeling in Dendermonde. In 1880 volgde hij Julius Vuylsteke op als nationaal secretaris en penningmeester van de vereniging. Als auteur van verzoekschriften ijverde hij voor de Vlaamse taalrechten. Hij was ook kort actief als gewoon hoogleraar aan de Gentse universiteit.

Externe link

rel=nofollow