Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Arsène Debaillie

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Arsène Debaillie (Lichtervelde 25 januari 1914 - Dortmund 18 oktober 1943) was een lid van het Belgisch verzet in de Tweede Wereldoorlog.[1]

Debaillie was betrokken bij een inlichtingennetwerk dat per postduif informatie aan de Engelsen bezorgde.[2]

Hij werd op 8 augustus 1942 aangehouden in Lichtervelde en diezelfde maand overgebracht naar Duitsland. Hij verbleef onder meer in Keulen, Berlijn, Bochum, Wuppertal, Kamp Esterwegen en de gevangenis van Dortmund.

Op 18 oktober 1943 werd hij onthoofd in de gevangenis van Dortmund. Ook medebetrokkenen Jozef Raskin en Hector Joye werden die dag geëxecuteerd.[3]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties