Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

ApolloProtocol

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ApolloProtocol is een Nederlandse onderneming die mensen helpt bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, het bereiken van een betere gezondheid en een fitter lichaam. Hiervoor heeft het bedrijf verschillende producten en (gratis) diensten ontwikkeld zoals een applicatie.

Het bedrijf is in 2015 opgericht en is begonnen als een kleinschalig project. Inmiddels heeft het bedrijf zich ontwikkelt tot een bedrijf met steeds meer betrokkenen en werknemers die dezelfde missie en visie delen: zo veel mogelijk mensen helpen met hun gezondheid en fitheid.

In totaal telt ApolloProtocol nu 15 werknemers. Een team van 11 mensen in Nederland en 4 mensen in India. Het bedrijf is vooral actief in Nederland en België, maar door technologische ontwikkeling heeft ApolloProtocol met de applicatie de mogelijkheid om internationaal uit te breiden.

De naam ’ApolloProtocol’ uitgelegd.

De naam ’ApolloProtocol’ komt van het ruimteschip Apollo, waarmee de eerste reis naar de maan ondernomen werd, de rei vanwaaruit ook de eerste menselijke stap op de maan werd gezet. Dit geeft weer dat niets onmogelijk is: zelfs de maan heeft men kunnen bereiken. Altijd een stap verder denken dan anderen en niets is onmogelijk. Dit is wat het bedrijf ApolloProtocol wil overbrengen.

Het woord ’protocol’ in de naam ‘ApolloProtocol’ staat voor de juiste weg naar een gezonder en fitter lichaam. ApolloProtocol helpt bij het bereiken van een betere gezondheid en een fitter lichaam.

Bedrijfsactiviteiten

ApolloProtocol helpt mensen bij het bereiken van een betere gezondheid en een fit lichaam, dit is de kernactiviteit van het bedrijf. Om dit te bereiken heeft ApolloProtocol verschillende producten en diensten ontwikkeld en deelt het bedrijf tips en adviezen via de blog, e-mail, sociale media en de applicatie.

Alle producten en diensten worden online via de website en ApolloProtocol-applicatie aangeboden. De onderneming richt zich op technologische ontwikkeling en de online wereld om een zo groot mogelijke groep mensen te bereiken en te helpen.

Sommige van de aangeboden producten en diensten zijn gratis. Hiermee wil het bedrijf ook mensen verder helpen die enkel op zoek zijn naar correcte informatie over fitness, betere gezondheid en om fitter te worden.

ApolloProtocol applicatie.

De applicatie speelt een belangrijke rol binnen het bedrijf. Het hoofddoel van dit ’online tool’ is fitter en gezonder te worden. De applicatie is voor het grootste deel gratis te gebruiken en kan worden gedownload via de Google play store en de Apple App store.

De ApolloProtocol applicatie bevat meerdere handige functies zoals een tracker waarmee men kan bijhouden hoeveel men dagelijks drinkt, bevat gezonde recepten, een calorieënteller, een functie om trainschema’s mee te maken, een voedingsdagboek, een handige workouttimer en meer.

Online coaching.

Online coaching is het belangrijkste product van ApolloProtocol. Middels online coaching helpt ApolloProtocol mensen online om gezonder en fitter te worden. Onder online begeleiding van een AP Coach gaat de gebruiker aan de slag om zijn of haar doelen te bereiken. ApolloProtocol ondersteunt hierbij door middel van online begeleiding, maar ook door het geven van trainingsadvies, voedingsadvies en met behulp van de ApolloProtocol applicatie.

ApolloProtocol is bij de online coaching ’het protocol’ dat de weg naar het behalen van een doel uitstippelt.

Blog

De blog van ApolloProtocol is een van de middelen die het bedrijf gebruikt om kennis, tips en advies te delen. ApolloProtocol hoopt mede door de blog bij te dragen aan het onderwijzen van een gezonde en actieve levensstijl aan zoveel mogelijk mensen.

Alle blogs zijn gerelateerd aan sport, fitness, gezond eten en gezond leven. De blogs worden geschreven door verschillende auteurs.

Geschiedenis

ApolloProtocol is in 2015 opgericht door Maurice Weber en samen met co-founder Jeffrey Goessens zijn de eerste stappen van ApolloProtocol gezet. De oorsprong van het bedrijf ligt bij de obstakels die de oprichters tegenkwamen en de beschikbare tegenstrijdige informatie over fitness en gezondheid. Dit kon anders en moest beter. Het bedrijf is daarom opgericht met de gedachte om mensen echt verder te helpen bij het behalen van hun doelen en te voorzien van correcte kennis over fitness en gezondheid.

De oprichters van het bedrijf hebben in 2015 besloten om een zogeheten ’Fitness Guide’ te ontwikkelen en te verkopen. Deze gids bevatte informatie om gezonder en fitter te worden middels fitness en gezond eten. Dit is belangrijk, want waar iemand beginnen als je niet weet hoe je fitter en gezonder moet worden. Althans, dat was de gedachte van de oprichters. Zij vinden dat het tegenwoordig erg lastig is om gezond te eten en te leven, om niet te beginnen over hoe je de beste resultaten kunt behalen.

Om betere resultaten te behalen met fitness heeft het bedrijf daarom ook een sportdrankformule ontwikkeld genaamd Eclipse, wat later de naam AP Drink heeft gekregen. Dit product bevatte verschillende ingrediënten die samen een complete sportdrankformule bevatte voor tijdens het sporten.

Door de jaren heen heeft het bedrijf vele mensen geholpen bij het bereiken van hun doelen en kwamen er steeds meer producten bij. Denk aan verschillende Fitness Guides en online coaching pakketten, maar ook sportkleding en fitness accessoires.

Digitaliseren.

Eind 2017 heeft ApolloProtocol ervoor gekozen om zich voor te bereiden op de toekomst door te digitaliseren. Een belangrijk onderdeel hiervoor was de ontwikkeling van een applicatie. De applicatie moest de brug vormen tussen de online en offline wereld en bijdragen leveren aan een goede gezondheid en goede resultaten met fitness (sport).

De digitalisering binnen ApolloProtocol is dan ook een belangrijke ontwikkeling geweest waar het bedrijf niet vanaf stapt. De ontwikkeling van de ApolloProtocol applicatie heeft namelijk vele voordelen met zich meegebracht.

Zo was het mogelijk om het contact met cliënten via de ApolloProtocol applicatie te laten lopen en werden de online coachingmogelijkheden een stuk groter. Een belangrijke ontwikkeling was ook de digitalisering van de AP Fitness Guides. Zo zijn alle trainschema’s, tips en adviezen van de Fitness Guides meegenomen en verwerkt in de applicatie.

Externe links