Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Anne van den Ban Fonds

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Het Anne van den Ban Fonds stelt veelbelovende studenten uit ontwikkelingslanden in staat een opleiding aan Wageningen University te volgen. Ieder jaar doen meer dan honderd studenten een beroep op het fonds. Het Anne van den Ban Fonds werft fondsen middels donaties en schenkingen, voornamelijk onder alumni van Wageningen University. Het bestuur selecteert eenmaal per jaar studenten, na advies van o.a. studiecoördinatoren en alumni werkzaam in ontwikkelingslanden. De studenten worden geheel of partieel ondersteunt voor een MSc opleiding.

Historie

Het Anne van den Ban Fonds is een zelfstandige stichting met ANBI status, opgericht in 1992 onder de naam Stichting Redelijk Studeren. In 2005 is de naam veranderd in het Anne van den Ban Fonds, vernoemd naar één van de twee oprichters: Anne van den Ban, voormalig hoogleraar Voorlichtingkunde aan Wageningen University. De tweede opricher is G.J. Kerckhoven.

Doel

Het fonds wil veelbelovende studenten uit ontwikkelingslanden in staat te stellen een opleiding aan Wageningen University te volgen. Hiermee wil het een bijdrage leveren aan de opleiding van bekwame en gemotiveerde lokale deskundigen, die een leidende rol kunnen spelen bij het oplossen van structurele problemen in de landbouwproductie, de plattelandsontwikkeling en het milieu van hun land.

Voorwaarden

Behalve eisen aan het land van herkomst, stelt het fonds de voorwaarde dat de student toegelaten is tot de opleiding, in eigen land goede studieresultaten heeft gehaald en gemotiveerd is om na de studie naar het eigen land terug te keren. Het fonds geeft de voorkeur aan kandidaten waarvan een deel van hun studie door anderen is gefinancierd.

Het Anne van den Ban Fonds is gelieerd aan het Wageningen Universiteits Fonds.

Externe links

Anne van den Ban Fonds bij het CBF