Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

André Van Cauwenberghe

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

André Augustin Van Cauwenberghe (Bernissart, 11 september 1914 - Charleroi, 1994) was een Belgisch politicus voor de PSB.

Levensloop

Van Cauwenberghe was beheerder van ziekenfondsen en coöperaties. In 1954 deed hij zijn intreden in de nationale politiek als volksvertegen-woordiger voor het arrondissement Charleroi. Hij bekleedde deze functie tot zijn verkiezing tot senator in 1961. Tevens was hij schepen te Charleroi.

In 1965 werd hij aangesteld als Minister-Staatssecretaris voor hetOpenbaar Ambt, adjunct bij de eerste minister voor het openbaar ambt in de regering-Harmel I. Hij oefende deze functie uit tot 19 maar 1966. In 1979 verliet hij de Senaat.

Zijn zoon is PS-politicus Jean-Claude Van Cauwenberghe.

Voorganger:
Arthur Gilson
Minister-Staatssecretaris voor het Openbaar Ambt
1965-1966
Opvolger:
Jan Piers