Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Anastasia Baboerova

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Anastasia Eduardivna Baboerova (Oekraïens: Анастасiя Едуардівна Бабурова, Russisch: Анастасия Эдуардовна Бабурова; Anastasia Eduardovna Baboerova) (Sebastopol, 30 november 1983Moskou, 19 januari 2009) was een Oekraïense[1][2] journaliste van Russische afkomst[3] voor de Novaja Gazeta en studente aan de Staatsuniversiteit van Moskou. Zij werd samen met de mensenrechtenadvocaat Stanislav Markelov doodgeschoten. Haar laatste artikel ging over Russische fascistische groepen. Ze was de vierde journaliste van de Novaja Gazeta, die sinds 2000 gedood werd.

Referenties

Externe links