Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Amicante

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Amicante werd in 2009 opgericht uit de fusie van het Genste Jef-Tinelkoor en het Merelbeekse Mariakoraal. Sindsdien staat het koor onder leiding van Bart Lysens. Jaarlijks geeft het koor één of meerdere concerten, vaak in samenwerking met een andere koren of orkesten. Op het palmares staan o.a.de Carmina Burana van Orff, de Zigeunerlieder van Brahms, Litaniae Lauretaniae van Mozart, Meine Seele erhebt den Herrn van Schütz, Stabat Mater van Rheinberger, The Armed Man (Messe de l 'Homme Armé) van Jenkins, Songs from the Bavarian Highlands van Elgar en delen uit de musicals Fiddler on the roof, West Side Story, The Lion King e.v.a..