Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Alexander Herrmann (kok)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Alexander Herrmann (Kulmbach, 7 juni 1971) is een Duitse sterrenkok. Hij staat ook bekend als televisiekok en hij heeft enkele kookboeken geschreven.

In 1981 verloor de toen negenjarige Alexander zijn ouders bij een auto-ongeluk, waarna de leiding van hun Herrmanns Romantik Posthotel in Wirsberg werd overgenomen door zijn oom en tante. Herrmann ging naar Hotelschool Bavaria in Altötting en liep stage in Romantikhotel Rottner in Nürnberg, de Schweizer Stuben in Wertheim en de Scholteshof in Hasselt. In 1995 haalde hij zijn examen als chef-kok (Küchenmeister) als beste van zijn jaargang, met eervolle vermelding door de Beierse overheid. De opleiding bereidt tevens voor op het ondernemerschap, met onder andere curricula in (belasting)recht, personeelsbeleid en communicatie.

Restaurant in Wirsberg

In 1995 werd hij chef-kok in het restaurant van het Herrmanns Romantik Posthotel, een hotel dat sinds 1869 van zijn familie is. Sinds 2008 heeft zijn restaurant een Michelinster. De Gault Millau geeft hem 17 van de 20 punten en verkoos zijn kookschool als beste van het jaar 2011.

Restaurant in Nürnberg

In Nürnberg opende Herrmann in 2010 gourmet-theater Palazzo. In het midden van het restaurant is een podium waar artiesten optreden. Iedere winter wordt een nieuw viergangenmenu gepresenteerd met een nieuw thema.

Boeken

Zie ook

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties