Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Alex Gbanse

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Alex Gbansé (Sassandra, 1973) is een Nederlands-Ivoriaanse journalist. Hij is de medeoprichter van de Franstalige nieuws en opinie website Connectionivoirienne.net (2007).

Hij studeerde Economisch-Linguistich HEAO aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Gbanse houdt zich vooral bezig met kritische berichtgeving over Ivoorkust en Franstalig Afrika ter bevordering van de persvrijheid en de democratie.

Hij stond in de zomer van 2009 voor de Rechtbank in Leeuwarden wegens beschuldiging van corruptie tegen het toenmalige hoofd van de Telefonie en Internet Autoriteit, ATCI.

Tijdens de verkiezingscrisis van 2010 in Ivoorkust [3000 doden], tussen Alassane Ouattara en Laurent Gbagbo, was hij veelvuldig in het Nederlandse nieuws aanwezig. Maar ook in Frankrijk (France24) en België (VRT) was hij te horen of te zien. In Nederland waren het de volgende media, Trouw, BNR nieuws, VPRO (ZOZ), Vara (UITGESPROKEN), De Pers, Leeuwarder Courant, Avro (1 Vandaag), Friesch Dagblad, Omroep Friesland (radio en TV), de Wereldomproep RNW, Radio 1, het NOS journaal op 3 en de KRO Brandpunt, Het Drama van Carrefour Duékoué, 2011, Aart Zeeman.

rel=nofollow