Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Alex Callier

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Alex Callier (Sint-Niklaas, 6 december 1972[1]) is een Belgische muzikant, vooral bekend van zijn band Hooverphonic.

Beknopte biografie

Callier volgde tussen 1990 en 1993 een opleiding Beeld, geluid en montage aan het RITS.[1] Na zijn studies ging hij aan de slag als klanktechnicus bij de openbare Vlaamse omroep VRT.[1] In 1995 richtte hij mee Hoover op (later Hooverphonic), waar hij als muzikant actief is, maar ook als componist en producer. In 1999 schreef hij de muziek voor de Belgische film Shades.[2] In 2000 ontving hij hiervoor de ZAMU Award voor beste Belgische producer.[3]

In 2009 lanceerde hij zijn solo-project Hairglow. Hij schreef in 2018 mee aan A Matter of Time, het lied waarmee Sennek naar het Eurovisiesongfestival ging.[4]

ACTA-voorstander

Alex Callier was voorstander van het inmiddels afgekeurde ACTA-verdrag. Hij heeft dit voorstel om het internet aan banden te leggen onder andere verdedigd in het Europees Parlement[5].

The Voice van Vlaanderen

In 2012 en 2013 was hij jurylid in het programma: The Voice van Vlaanderen. In deze zangwedstrijd begeleidt hij jonge artiesten met de opstart van hun zangcarrière. In 2017 keert hij terug in het tv-programma.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties