Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Akkoord van Kopenhagen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het akkoord van Kopenhagen is een overeenkomst die op 18 december 2009 werd gesloten tussen onder andere de Verenigde Staten van Amerika, China, Brazilië en de regeringsleiders van de Europese Unie met als doel de opwarming van de Aarde te beperken.

De belangrijkste punten in het akkoord waren:

  • Er wordt een zogeheten Groenfonds opgericht voor arme landen die getroffen zijn door de klimaatverandering.
  • De opwarming van de aarde wordt tot 2 graden Celsius beperkt.

Niet alle landen erkenden echter het gesloten akkoord. Zo wezen landen als Venezuela, Cuba en Tuvalu het af. Het huidige akkoord is geen bindend klimaatverdrag. VN-chef Ban Ki-moon noemde het akkoord een essentieel begin, maar verklaarde ook dat het nog niet is wat iedereen had verwacht van de klimaattop en dat het nog aan ambitie ontbreekt. Wel vond hij dat de klimaattop desondanks veel had bereikt.[1]

Zie ook

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow

Wikisource  (en) Akkoord van Kopenhagen op Wikisource