Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Agribusiness

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Procesos y productos.jpg
Agribusiness producten en processen.

Onder Agribusiness verstaat men de gehele productiekolom van agrarische bedrijven, inclusief opslag, transport, handel, verkoop aan de consument en inclusief de toeleverende en ondersteunende bedrijven.

Eveneens verwant zijn "agrosector", "agrocomplex", of zelfs "agrobusiness-complex".[1] "Agrobusiness-complex" is door Cardol en Maas (1982) gedefinieerd als "de verzameling activiteiten die gericht is op het produceren en distribueren van inputs voor agrarische bedrijven, op het productieproces van de agrarische bedrijven zelf en op het distribueren van de agrarische output, al of niet nadat deze is be- of verwerkt."[2] Het gaat dus om de activiteiten van agrarische bedrijven, maar ook van transportbedrijven, proefstations, voorlichtingsdiensten, loonbedrijven, zuivelindustrie etc.

Door Maas en anderen is in de jaren tachtig een eerste omvattende studie verricht naar een Nederlands agri-business-complex, de tuinbouw.[3]

Zie ook

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Agribusiness op Wikimedia Commons.

rel=nofollow

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º J.H.M. Maas (1994) De Nederlandse agrosector: geografie en dynamiek. p.47
  2. º G. Cardol en J.H.M. Maas, "Agribusiness-complexen", Geografisch Tijdschrift, XVI, 1982, 3, pp. 236-245
  3. º A.G.J. Dietvorst (1988). Vijf jaar ruimtelijk onderzoek in Nijmegen : het geografisch en planologisch onderzoek ondergebracht in het stelsel van de Voorwaardelijke Financiering uitgevoerd binnen de Interfaculteit Geografie en Prehistorie van de Katholieke Universiteit van Nijmegen. p.12-15.
rel=nofollow
rel=nofollow