Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Agentschap Informatie Vlaanderen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het agentschap Informatie Vlaanderen, opgericht als actie 1 in de Conceptnota Vlaanderen Radicaal Digitaal is ontstaan uit het samenvoegen van medewerkers van verschillende diensten en entiteiten van de Vlaamse overheid waaronder: Departement DAR, Departement BZ, Het Facilitair Bedrijf en het Agentschap Geografische Informatie.

Het DIV en het AGIV worden samengevoegd in het Intern Verzelfstandigd (IVA) Agentschap Informatie Vlaanderen (AIV). De beleidsondersteuning alsook de beleidsuitvoering inzake informatiebeleid worden toevertrouwd aan het agentschap. De bundeling van de bevoegdheden en het strategisch belang ervan voor de Vlaamse overheid pleiten ervoor dat het agentschap kort bij de Vlaamse Regering staat.

"Het agentschap heeft als missie een coherent overheidsbreed informatiebeleid uit te bouwen en de transitie van de Vlaamse overheid naar een informatiegedreven overheid te ondersteunen en mee te realiseren."

Het agentschap vervult, om de missie waar te maken, de volgende taken:

instaan voor de beleidsondersteuning inzake digitalisering,informatieverwerving, -uitbouw, -beheer en -ontsluiting, dienstenintegratie, elektronisch bestuurlijk gegevensverkeer en het openbare archiefwezen; vanuit gebruikersgericht standpunt digitale informatie en diensten creëren, uitbouwen, integreren, beheren en ontsluiten; oplossingen realiseren, samen met de instanties, ondernemingen en organisaties die de informatie op de juiste plaats in de bedrijfsprocessen brengen met het oog op de creatie van maximale meerwaarde; de interactie met burgers, ondernemingen en organisaties organiseren via een uniek informatiepunt met geïntegreerde kanalen en daartoe de dienstverlening herdenken en voor de kwaliteitstoets zorgen; burgers, ondernemingen en organisaties via het informatiepunt, vermeld in punt 4, wegwijs maken in het overheidslandschap en hen een centraal informatie- en documentatiepunt aanbieden overeenkomstig het decreet van 8 mei 2009 houdende de goedkeuring van de herziene normen voor Vlaamse Overheidscommunicatie; instanties ondersteunen in hun contacten met burgers, ondernemingen en organisaties; interactieve begeleiding en ondersteuning bieden aan burgers, ondernemingen en organisaties bij het gebruik van digitale informatie en diensten van de instanties; de instanties voorzien van diensten, ondersteuning en kennisoverdracht om hun interne werking, dienstverlening en processen te vereenvoudigen en te digitaliseren; een centraal gegevensuitwisselingsplatform organiseren waar informatie over de producten en diensten, geleverd door de instanties, te vinden is en waar instanties hun diensten onderling kunnen integreren; verzamelen en ter beschikking stellen van bedrijfsinformatie van de instanties voor thema's, zoals personeel, organisatie, wetsmatiging, ICT, e-government, facilitair management, vastgoed en overheidsopdrachten; het beleid inzake het openbare archiefwezen uitvoeren; het ondersteunen van de archiefzorg en het archiefbeheer bij de instantiesovereenkomstig artikel 10 van het Archiefdecreet van 9 juli 2010; een gezamenlijk bestand met wegwijsinformatie en eerstelijnsinformatie van en over de instanties, zoals de productencatalogus, uitbouwen, beheren en ontsluiten overeenkomstig artikel 29 van het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; een digitaal kader scheppen en instanties daartoe stimuleren door hen ondersteuning te bieden bij de uitbouw van informatie-infrastructuur; de Vlaamse Regering ondersteunen bij de uitvoering van het programma Vlaanderen Radicaal Digitaal.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow
rel=nofollow


[[Categorie:]]

[[Categorie:]]