Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Abdelhamid Benbrahim

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Abdelhamid Benbrahim (? - Rabat, 27 januari 2009) was een Marokkaans muzikant. Eind jaren 1950 maakte hij al deel uit van het prestigieuze orkest Dar Labrihi. Sinds de oprichting in 1962 was hij fluitist bij het Marokkaans televisieorkest.

Benbrahim was ook componist en docent aan het conservatorium. In Rabat had hij een muziekschool opgericht. Hij ging door voor een van de grootste fluitisten van de Arabische wereld en werd gezien als een van de belangrijkste componisten van Marokko.

In 2009 overleed hij na een slepend ziekbed.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:
Zoek op Wikidata

rel=nofollow
 
rel=nofollow