Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

A. Van Cauwelaert (tramhalte)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

A. Van Cauwelaert is een tramhalte die deel uitmaakt van het Antwerpse tramnetwerk. De halte ligt in de Blancefloerlaan op de Linkeroever aan de rand van het centrum. In september 1990 werd de halte in gebruik genomen nadat de tunnel onder de Schelde die de lijn met het centrum van Antwerpen verbond, klaar was voor gebruik. De halte is vernoemd naar de nabijgelegen straat August Van Cauwelaertlaan die op zijn beurt naar August Van Cauwelaert genoemd is. Sinds 2017 kan de reiziger er vier lijnen nemen: namelijk 1, 1Bestand:DeLijn icon 5antw.svg, 1Bestand:DeLijn icon 9antw.svg en 1Bestand:DeLijn icon 15antw.svg.

rel=nofollow
 
rel=nofollow
51°13′13″N, 4°22′31″E