Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

A.M. Nuyts

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

A.M. Nuyts (Antwerpen, 1958) is een hedendaagse Belgische kunstenares welke woont en werkt in Antwerpen, België.

Omschrijving

In de monochrome assemblages van A.M. Nuyts spelen herkenbare beelden een belangrijke rol. Via deze werken geeft ze haar kritische blik op de maatschappij en zijn wetgeving. Geïnspireerd door andere kunstenaars uit haar omgeving maakt ze werken die beeldend een combinatie vormen tussen het werk van Lichtenstein en de toenmalige gerasterde-drukwijzen.

NiMB

In 2015 houdt A.M. Nuyts een tentoonstelling omtrent het project met de naam "NiMB" welke verwijst naar de term Not in My Backyard. In de expositie worden kunstenaars als Francis Alÿs, Phil Bloom, Marlene Dumas, Karin Hanssen, Jasper Krabbé, Jan Vanriet en Henk Visch geconfronteerd met hun eigen mening en hypocrisie. Terwijl daar tegenover kunstenaars als Michaël Borremans, Dirk Braeckman, Jan De Cock, Vaast Colson, Geert Goiris, Otobong Nkanga, Ronald Ophuis, Rob Scholte, Marilou Van Lierop en Hans Vandekerckhove in hun openheid beloond zullen worden.

Controverse

Vanwege het gelijkende karakter met andere hedendaagse kunstenaars is A.M. Nuyts door een aantal galerieën van betreffende kunstenaars beschuldigd van plagiaat. Ze is daardoor meermaals in verband gebracht met de zaak tussen Luc Tuymans en fotografe Katrijn Van Giel over het werk 'A Belgian Politician'. Ook worden er vergelijkingen gezien met de tentoonstelling in Galerie Marion de Cannière in Antwerpen eerder in 2015. Er is zelfs gezegd dat de term "NiMB" afgeleid is van het woord nimbus ofwel aureool, waarmee de kunstenares haar schijnheiligheid zou aangeven. A.M. Nuyts heeft hier tot op heden nog geen reactie op gegeven.

Tentoonstellingen

  • 2015: ’NiMB’, Sint Lucas Antwerpen

Externe links

Zoek op Wikidata

rel=nofollow