Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Willem Hendrik van Loon: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Willem_Hendrik_van_Loon&oldid=44273627 Pvt pauline 17 jan 2010)
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 6: Regel 6:


{{Bron|bronvermelding= {{References}} {{Wikidata|Q2519328}}}}  
{{Bron|bronvermelding= {{References}} {{Wikidata|Q2519328}}}}  
<!--[[Jonkheer]] '''Willem Hendrik van Loon''' ([[Amsterdam]], [[22 november]] [[1855]] – aldaar, [[15 augustus]] [[1935]]) was [[bankier]] in [[Amsterdam]].


Willem Hendrik was de oudste zoon van [[Hendrik Maurits Jacobus van Loon]] en [[Louise Borski|Louise Catharina Antoinetta Borski]], de kleindochter van de [[Johanna Borski|weduwe Borski]]. Zijn vader was bankier en lid van de firma [[Van Loon & Co]] en later [[Hope & Co]]. Willem was daar later ook firmant.
In 1844 trouwde hij met Thora Nanna Egidius, ze gingen wonen op nummer 672 van de [[Keizersgracht (Amsterdam)|Keizersgracht]] ([[Museum Van Loon]]), dat van zijn vader was. Willem van Loon erfde in 1901 het [[Huis met de Kolommen]], de huidige ambtswoning van de Amsterdamse burgemeester aan de [[Herengracht (Amsterdam)|Herengracht]] 502, maar hij bleef aan de Keizersgracht wonen. In 1907 verkocht hij nummer 502 voor 100.000 gulden aan [[Jacob Theodoor Cremer]]. -->
{{DEFAULTSORT:Loon, Willem}}
{{DEFAULTSORT:Loon, Willem}}
[[Categorie:Nederlands bankier]]
[[Categorie:Nederlands bankier]]
[[Categorie:Nederlandse adel]]
[[Categorie:Nederlandse adel]]

Versie van 15 okt 2015 00:21

Willem Hendrik van Loon (Amsterdam, 22 november 1855 – aldaar, 15 augustus 1935) was bankier in Amsterdam.

Willem Hendrik was de oudste zoon van Hendrik Maurits Jacobus van Loon en Louise Catharina Antoinetta Borski, de kleindochter van de bankier weduwe Borski. Zijn vader was bankier en lid van de firma Hope & Co.[1]

Nadat zijn oom Willem Borski III kinderloos overleed, werden de meeste zaken van de firma Weduwe W. Borski door Willem Hendrik voortgezet onder de naam Van Loon & Co. De firmanaam Weduwe W. Borski bleef tot 1966 in gebruik voor twee buitenlandse fondsen.[2]

Bronvermelding

rel=nofollow