Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Werkgever

Uit Wikisage
Versie door SjorsXY (overleg | bijdragen) op 24 mrt 2011 om 07:06 (De werkgever (werkgeefster) is de contractuele wederpartij van de werknemer bij de arbeidsovereenkomst. ([http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Werkgever&oldid=21242500]))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De werkgever of werkgeefster is (in Nederland) de contractuele wederpartij (bedrijf, organisatie of persoon) van de werknemer bij de arbeidsovereenkomst. De werkgever heeft de plicht om loon te betalen aan zijn werknemer(s), dat wil zeggen degene(n) met wie hij (een) arbeidsovereenkomst(en) gesloten heeft. Als tegenprestatie verricht de werknemer arbeid voor hem/haar. De werknemer is in dienst bij de werkgever.

Een werkgever moet de loonheffingen deels zelf voldoen, deels inhouden en doorgeven. Verder moet hij loon doorbetalen bij ziekte.

Zie ook