Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

ViaKunst

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 25 jan 2013 om 19:30 (cat)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

ViaKunst is een Utrechtse studentenvereniging van ongeveer 50 leden die in 2009 is opgericht. De vereniging is gericht ddor studenten die bezig willen zijn met kunst en cultuur, met name in de omgeving van Utrecht. ViaKunst heeft wekelijks een borrel op maandag.

Maandelijks worden er meerdere culturele activiteiten aangeboden voor de leden waarbij verschillende sub-disciplines van kunst aan bod komen zoals dans, muziek, beeldende kunst of architectuur.

Geschiedenis

ViaKunst is opgericht in 2009 door twee studenten Kunst en Economie. De vereniging is opgericht omdat nog geen andere studentenvereniging in Utrecht bestond die zich uitsluitend met kunst cultuur bezighield.

De eerste stamkroeg van ViaKunst is in 2009 door de leden door middel van een kroegentocht uitgekozen.[1] De stamkroeg is in 2010 verplaatst naar het café van Parnassos.

Vrijblijvendheid

ViaKunst kent geen ontgroening en is een vereniging waarin leden zelf bepalen hoe actief ze zijn. Behalve het betalen van de contributie en participatie aan het introductie-weekend is niets verplicht. Studenten van het MBO, HBO en de universiteit kunnen lid worden van ViaKunst. Actieve bijdragen van leden wordt aangemoedigd. Een voorbeeld hiervan is participatie aan een commissie of het aandragen van nieuwe ideeën.

Structuur

De vereniging heeft twee commissies, een raad van advies en staat onder leiding van een vierkoppig bestuur. De leden zijn niet verplicht om deel te nemen aan commissies.

Externe Links

http://www.viakunst-utrecht.nl

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties: