Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Verwelkoming

Uit Wikisage
Versie door SjorsXY (overleg | bijdragen) op 25 jun 2009 om 11:50 (Een verwelkoming oftewel het ''verwelkomen'' oftewel ''welkom heten'' is dat iemand iemandanders kenbaar maakt dat diegene ''graag'' erbij mag komen, of binnen (woning) laat komen.)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een verwelkoming oftewel het verwelkomen oftewel welkom heten is dat iemand iemandanders kenbaar maakt dat diegene graag erbij mag komen, of binnen (in eigen woning) laat komen. Ook kan iemand zich aan mogen sluiten bij een bepaalde vereniging. Veelal wordt bij een verwelkoming "hartelijk welkom !" of "van harte welkom !" of gewoon "welkom" gezegt.

Iemand kan ook een "welkome gast" zijn, wat een gast is die graag gezien / aanwezig is, door o.a. de gastheer zelf, die meestal ook verantwoordelijk is voor de uitnodigingen. Betreffend vrienden en bekenden bestaat er ook nog zoiets als onverwachte bezoeken oftewel visite, die niet altijd gelegen komen, maar welke evenzogoed toch verwelkomt worden.

De koningin verwelkomt officiëel de hoogwaardigheidsbekleders uit de diverse andere landen komen. De ministerpresident verwelkomt de betreffende persoon nogmaals namens het kabinet. Sint Nikolaas wordt elk jaar traditioneel verwelkomt middels de intocht, die bij elke wederkomst op een andere locatie is. Speciaal voor kinderen wordt er met pepernoten gestrooit en uitgedeelt.

Zie ook