Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Vasten van Gedalja

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 10 mrt 2018 om 15:44 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''vasten van Gedalja''' ('''Tsom Gedalja''') is een joodse vastendag ter herdenking aan de moord op Gedalja ben Achikam. Deze moord maakte, na de vernietig...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het vasten van Gedalja (Tsom Gedalja) is een joodse vastendag ter herdenking aan de moord op Gedalja ben Achikam. Deze moord maakte, na de vernietiging van de Tempel dor de Babyloniërs, een einde aan het joodse zelfbestuur.