Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Valter Longo: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 2: Regel 2:
  
 
==Leven==
 
==Leven==
Longo groeide op in Ligurië en Calabrië en emigreerde op 16-jarige leeftijd naar Chicago in de VS om rockgitarist te worden. Hij stelde vast dat familieleden in de VS meer aan hart- en vaatziekten leden, iets wat bij de familie in Italië niet voorkwam. Toen hij vaststelde dat zo weinig bekend is over het verouderingsproces, besloot hij voedingswetenschappen en biochemie te gaan studeren. Hij studeerde biochemie aan de Universiteit van Noord-Texas. In 1992 vervoegde hij het laboratorium van Roy Walford, de pionier van de caloriebeperking aan de UCLA, waar hij onderzoek deed naar de veroudering van het immuunsysteem en de caloriebeperking. Hij promoveerde in 1997 aan de UCLA op een proefschrift over antioxidatieve enzymen en anti-aging genen.
+
Longo groeide op in Ligurië en Calabrië en emigreerde op 16-jarige leeftijd naar Chicago in de VS om rockgitarist te worden. Hij stelde vast dat familieleden in de VS meer aan hart- en vaatziekten leden, iets wat bij de familie in Italië niet voorkwam. Toen hij vaststelde dat zo weinig bekend is over het verouderingsproces, besloot hij voedingswetenschappen en biochemie te gaan studeren. Hij studeerde biochemie aan de Universiteit van Noord-Texas. In 1992 vervoegde hij het laboratorium van Roy Walford, de pionier van de caloriebeperking aan de University of California, Los Angeles (UCLA), waar hij onderzoek deed naar de veroudering van het immuunsysteem en de caloriebeperking. Hij promoveerde in 1997 aan de UCLA op een proefschrift over antioxidatieve [[enzyme]]n en anti-aging [[gen]]en.
  
 
==Onderzoek en onderwijs==
 
==Onderzoek en onderwijs==
Regel 11: Regel 11:
 
==Publicaties==
 
==Publicaties==
 
* ''The Longevity Diet: Discover the New Science to Slow Ageing, Fight Disease and Manage Your Weight'', Penguin Books, 2018. ISBN 1405933941, ISBN 9781405933940
 
* ''The Longevity Diet: Discover the New Science to Slow Ageing, Fight Disease and Manage Your Weight'', Penguin Books, 2018. ISBN 1405933941, ISBN 9781405933940
 +
* {{it}} ''La longevità inizia da bambini. Un nuovo programma di nutrizione per la famiglia per una vita lunga e sana'', 2019
 +
 
==Verwijzingen==
 
==Verwijzingen==
 
<references/>
 
<references/>
 +
==Weblinks==
 +
* http://valterlongo.con Valter Longo’s website met informatie over zijn stichting en tips voor een lang leven en tegen ziektenzoals kanker, cardiovasculaire aandoeningen, neurodegeneratieve ziekten en auto-immuunziekten.
 
{{DEFAULTSORT:Longo, Valter}}
 
{{DEFAULTSORT:Longo, Valter}}
 
[[Categorie: Amerikaans hoogleraar]]
 
[[Categorie: Amerikaans hoogleraar]]

Versie van 17 sep 2019 om 14:59

Valter Longo (Genua, Italië, 9 oktober 1967) is een Italiaans-Amerikaanse gerontoloog.

Leven

Longo groeide op in Ligurië en Calabrië en emigreerde op 16-jarige leeftijd naar Chicago in de VS om rockgitarist te worden. Hij stelde vast dat familieleden in de VS meer aan hart- en vaatziekten leden, iets wat bij de familie in Italië niet voorkwam. Toen hij vaststelde dat zo weinig bekend is over het verouderingsproces, besloot hij voedingswetenschappen en biochemie te gaan studeren. Hij studeerde biochemie aan de Universiteit van Noord-Texas. In 1992 vervoegde hij het laboratorium van Roy Walford, de pionier van de caloriebeperking aan de University of California, Los Angeles (UCLA), waar hij onderzoek deed naar de veroudering van het immuunsysteem en de caloriebeperking. Hij promoveerde in 1997 aan de UCLA op een proefschrift over antioxidatieve enzymen en anti-aging genen.

Onderzoek en onderwijs

Longo is hoogleraar gerontologie en biowetenschappen en directeur van het Institute of Longevity van de School of Gerontology van de University of Southern California, Los Angeles (UCLA). Tevens directeur van het Oncologisch Laboratorium van het Instituut voor Moleculaire Oncologie (IFOM) van de Italiaanse Stichting voor Kankeronderzoek. Hij doet specifiek onderzoek op het gebied van caloriebeperking en vasten. Aangezien kankercellen sneller groeien dan gewone cellen, en hiervoor voedingsstoffen nodig hebben, deed hij onderzoek naar het ’verhongeren’ van de kankercellen, terwijl de patiënt genoeg voeding krijgt.[1] Valter Longo heeft het Fasting Mimicking Diet (FMD) (Vastennabootsend Dieet) ontwikkeld, een vastendieet dat de voordelen van therapeutisch vasten integreert in het dagelijks leven.

Longo is directeur van het Longevity Institute in de School of Gerontology aan de University of Southern California in Los Angeles.

Publicaties

  • The Longevity Diet: Discover the New Science to Slow Ageing, Fight Disease and Manage Your Weight, Penguin Books, 2018. ISBN 1405933941, ISBN 9781405933940
  • (it) La longevità inizia da bambini. Un nuovo programma di nutrizione per la famiglia per una vita lunga e sana, 2019

Verwijzingen

Weblinks

  • http://valterlongo.con Valter Longo’s website met informatie over zijn stichting en tips voor een lang leven en tegen ziektenzoals kanker, cardiovasculaire aandoeningen, neurodegeneratieve ziekten en auto-immuunziekten.