Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Transferantique

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 14 jun 2021 om 10:22 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Transferantique&oldid=59107631 -1- Superplees 31 mei 2021)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Transferantique is een online, Belgisch antiekplatform uit Geel. Het werd opgericht in 2019 met als doel de antiekmarkt te digitaliseren. Op het platform kunnen professionele antiekdealers online en commissievrij met elkaar handelen.

Activiteiten

Doel

Aangezien de handel van antiek zeer intensief is (beurzen en markten over de hele wereld afschuimen om vervolgens met andere antiquairs lange onderhandelingen te voeren), werd een digitaal antiekplatform opgericht met als doelstelling om dit proces te vereenvoudigen. Transferantique heeft de offline ervaring van antiekhandel gedigitaliseerd. Het moet de handel van antiek van zowel kleine (munten, strips, etc.) en grote verzamelitems (oldtimers) vergemakkelijken.

Werkwijze

Transferantique heeft een andere werkwijze dan de meeste gekende digitale antiekplatformen. Met name het commissievrije systeem is een bijzondere formule die vooral de gebruikers van het platform ten goede komt. De inkomstenbron van het platform ligt in de jaarlijkse abonnementsformule, die alle leden betalen, waardoor dit mogelijk is.

Door middel van chatberichten kunnen de antiekhandelaren handel drijven met andere leden van het platform.

Enkel professionele dealers worden toegelaten op het platform. Het is dus een exclusief, professioneel platform waar enkel vakmensen met elkaar kunnen handelen. Tot midden 2021 kunnen reguliere consumenten geen aankoop doen, noch producten verkopen. Daarmee beoogt het bedrijf dat zijn leden enkel kwalitatieve onderhandelingen voeren, zodat de waarde van de producten juist ingeschat wordt. Mogelijk wijzigt dit in de toekomst nog.

Via een digitale showroom kunnen antiekdealers hun producten uitstallen. De showroom wordt op basis van locatie opgemaakt. Zo kan een dealer, net zoals hij fysiek meerdere antiekwinkels kan hebben, verschillende digitale showrooms openen. Zo weten andere handelaars ook waar de producten zich bevinden.

De laatste bijzondere feature is het zogenaamde Spotter Netwerk van Transferantique. Daar kunnen handelaars aangeven dat ze op zoek zijn naar een specifiek product dat mogelijk nog niet op het platform staat. Professionals gaan voor hen mee op zoek naar het gezochte product.

Geschiedenis

Transferantique werd in 2019 opgericht door de Belgische ondernemer en Tunity-CEO Fabio Romagnoli. Het antiekplatform opereert vanuit Geel.

Vanuit eigen ervaring vond Romagnoli dat het handelen van antiek een te tijdrovend proces was. Zo kwam hij op het idee om de antiekmarkt te digitaliseren.

Door de antiekmarkt naar een online dimensie te brengen, werd het meteen ook een globaal platform, daar deze sector gericht is op professionals die op zoek gaan naar unieke stukken. De website is momenteel beschikbaar in het Nederlands en het Engels, maar Franse, Duitse en Turkse versies staan in de pijplijn.