Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Tomas Serrien

Uit Wikisage
Versie door IPA (overleg | bijdragen) op 17 apr 2020 om 18:14 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Tomas_Serrien&oldid=56088008)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tomas Serrien (Kontich, 1992) is een Belgische muziekfilosoof, schrijver en drummer. Hij is de jongere broer van historicus Pieter Serrien.

Biografie

Serrien werd geboren in 1992 in Antwerpen en groeide op in Kontich-Kazerne. In 2010 startte hij met de opleiding Wijsbegeerte aan de UGent, waar hij zich specialiseerde in muziekfilosofie. In zijn masterproef onderzocht hij muzikale ervaringen aan de hand van de fenomenologie. In 2015 won hij de Geert Grote Pen, een scriptieprijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige masterproef in de wijsbegeerte. Zijn eindwerk vormde de inspiratie voor zijn debuutboek Klank, dat uitkwam bij Houtekiet in december 2017. Serrien geeft regelmatig in België en Nederland lezingen over muziekfilosofie aan een breder publiek en werkt aan diverse interdisplinaire projecten rond muziekbeleving. Hij werkte hiervoor reeds samen met muzikanten zoals Mauro Pawlowski, Liza Ferschtman, Hannes D'Hoine, Jan Swerts, Jeroen Stevens, Elko Blijweert, Heleen Andriessen en Stijn Demuynck.

In 2016 ontwikkelde Serrien de onafhankelijke website Mirari, een online platform voor vrije dialoog. Op de website krijgt iedereen de mogelijkheid om opinies en artikels te publiceren over uiteenlopende onderwerpen.

In oktober 2019 verscheen het boek Verdwaald in verlichting, dat hij schreef voor Borgerhoff & Lamberigts in samenwerking met imam Khalid Benhaddou en politiek filosoof Patrick Loobuyck. In januari 2020 maakte hij de vijfdelige podcastreeks ‘De magie van het luisteren’, in samenwerking met Klara en Concertgebouw Brugge.

Sinds jonge leeftijd is Serrien drummer bij verschillende muziekgroepen. Hij speelt o.a. in de postpunkbands Melting Time en Disorientations en in de indierockband Bat Eyes.

Bibliografie

  • Klank - een filosofie van de muzikale ervaring, Houtekiet (VBK), 2017.
  • (met Patrick Loobuyck en Khalid Benhaddou) Verdwaald in verlichting - Waarover kunnen we het nog eens zijn in een samenleving van wij tegen zij?, Borgerhoff & Lamberigts, 2019.

Externe link