Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Tim Kuik

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 23 mei 2012 om 23:04 (http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Tim_Kuik&oldid=30663157)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Tim Kuik (1958) is de directeur van BREIN.

Kuik studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde in 1982 af met als specialisatie intellectueel eigendomsrecht. Na zijn studie begon Kuik bij CIC Video International. Dit was een joint venture tussen de filmstudio's Universal en Paramount om piraterij te bestrijden. Hierna bleef hij in dienst van Hollywood door te werken bij Motion Pictures Association in Brussel en Los Angeles. Hierna keerde hij terug naar Nederland om directeur te worden van het juist opgerichte Brein.

Kritiek

Zijn strijd tegen piraterij op internet in dienst van de grote entertainmentstudio's heeft hem veel kritiek opgeleverd. Vooral nadat Brein onder aanvoering van Kuik de privacy van burgers leek te schenden werd hij het mikpunt van felle kritiek en spot.