Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Tabotkalender

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 27 okt 2014 om 23:24 (vertaling en eigen formulering van stukjes uit http://calendars.wikia.com/wiki/Tabot_Calendar)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Tabotkalenderis een nieuwe kalendersystemen die door een aantal rastafari’s wordt gebruikt. De kalender werd ontwikkeld door Mark Moore, ook bekend als Ras Mahitema Selassie, en verscheen voor het eerst in gedrukte vorm in 1997. Peter Meyer legde in 2006 de laatste hand aan de regels voor deze kalender.

Het woord Tabot is in het taalgebruik van de rastafari’s een afkorting van The Anointed Body of Testimony, ’het Gezalfde Lichaam der Getuigenis’, een term waarmee men naar de Ethiopische koning Haile Selassie I verwijst.

Maandnummer Maandnaam Aantal dagen
1 Anbassa 30
2 Hymanot 30
3 Malakot 30
4 Ras 30 of 31
5 Ta'Berhan 30
6 Manassa 30
7 Danaffa 30
8 Negest 30
9 Tafari 30
10 Emru 30
11 Sawwara 30
12 Negus-Dejazmatch 35