Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

THRIVE Institute: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=THRIVE_Institute&oldid=55385102 -1- Gavabab 5 jan 2020)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=THRIVE_Institute&oldid=55429380 12 jan 2020)
Regel 3: Regel 3:


== Denktank ==
== Denktank ==
Als onafhankelijke [[derde partij]] opereert THRIVE op het scheidsvlak van [[wetenschap]], [[maatschappij]] en [[ondernemen]]. Binnen de organisatie zijn professionals met verschillende achtergronden en expertisegebieden actief, waarbij het algemene doel om maatschappelijke impact te maken, centraal staat. Ook wordt nadrukkelijk samengewerkt met instituten als de [[TU Delft]], [[Hogeschool Rotterdam]], [[Hanzehogeschool Groningen]], [[Voor Goed Agency]] en [[Social Impact Fonds Rotterdam]].
Als onafhankelijke [[Derde|derde partij]] opereert THRIVE op het scheidsvlak van [[wetenschap]], [[samenleving|maatschappij]] en [[ondernemen]]. Binnen de organisatie zijn professionals met verschillende achtergronden en expertisegebieden actief, waarbij het algemene doel om maatschappelijke impact te maken, centraal staat. Ook wordt nadrukkelijk samengewerkt met instituten als de [[TU Delft]], [[Hogeschool Rotterdam]], [[Hanzehogeschool Groningen]], [[Voor Goed Agency]] en [[Social Impact Fonds Rotterdam]].


== Nieuwe economie ==
== Nieuwe economie ==
Regel 9: Regel 9:


== Purpose ==
== Purpose ==
Als een leidend instituut voor [[purpose economy]] of [[betekeniseconomie]], werkt THRIVE Institute samen met publieke, private en onderwijspartijen. THRIVE partner [[Kees Klomp]] heeft het begrip 'betekeniseconomie' medio [[2010-2019|jaren '10]] in [[Nederland]] geïntroduceerd als Nederlandse variant van Purpose Economy. In dit boek van [[Aaron Hurst]] stelde hij purpose (betekenisgeving) centraal voor de ontwikkeling van een nieuw economisch [[paradigma]]. Klomp staat met THRIVE aan de wieg van de eerste [[MBA]] Purpose Economy van [[Europa]] die in [[2020]] van start gaat bij Hanzehogeschool Groningen.
Als een leidend instituut voor [[purpose economy]] of [[betekeniseconomie]], werkt THRIVE Institute samen met publieke, private en onderwijspartijen. THRIVE partner [[Kees Klomp]] heeft het begrip 'betekeniseconomie' medio [[2010-2019|jaren '10]] in [[Nederland]] geïntroduceerd als Nederlandse variant van Purpose Economy. In dit boek van [[Aaron Hurst]] stelde hij purpose (betekenisgeving) centraal voor de ontwikkeling van een nieuw economisch [[Paradigma (wetenschapsfilosofie)|paradigma]]. Klomp staat met THRIVE aan de wieg van de eerste [[Master of Business Administration|MBA]] Purpose Economy van [[Europa (werelddeel)|Europa]] die in [[2020]] van start gaat bij Hanzehogeschool Groningen.

Versie van 19 jan 2020 16:22

THRIVE Institute

THRIVE Institute is een in Rotterdam gevestigde denktank. De organisatie is in 2019 opgericht en heeft daarbij de activiteiten van Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) overgenomen. THRIVE Instituut opereert als een besloten vennootschap, maar heeft geen winstoogmerk.

Denktank

Als onafhankelijke derde partij opereert THRIVE op het scheidsvlak van wetenschap, maatschappij en ondernemen. Binnen de organisatie zijn professionals met verschillende achtergronden en expertisegebieden actief, waarbij het algemene doel om maatschappelijke impact te maken, centraal staat. Ook wordt nadrukkelijk samengewerkt met instituten als de TU Delft, Hogeschool Rotterdam, Hanzehogeschool Groningen, Voor Goed Agency en Social Impact Fonds Rotterdam.

Nieuwe economie

THRIVE draagt in haar activiteiten bij aan de ontwikkeling van de nieuwe economie, of Next Economy. Een aanduiding voor een socio-economische beweging waarbij monetair gewin ten dienste staat van maatschappelijke verbetering, in een continue veranderende technologische, culturele, ecologische en sociale context. Meest prominent gebeurt dit via het initiatief Rotterdam100: een challenge format waarbij organisaties samen met talentvolle studenten werken aan de maatschappelijke ontwikkeling van de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Purpose

Als een leidend instituut voor purpose economy of betekeniseconomie, werkt THRIVE Institute samen met publieke, private en onderwijspartijen. THRIVE partner Kees Klomp heeft het begrip 'betekeniseconomie' medio jaren '10 in Nederland geïntroduceerd als Nederlandse variant van Purpose Economy. In dit boek van Aaron Hurst stelde hij purpose (betekenisgeving) centraal voor de ontwikkeling van een nieuw economisch paradigma. Klomp staat met THRIVE aan de wieg van de eerste MBA Purpose Economy van Europa die in 2020 van start gaat bij Hanzehogeschool Groningen.