Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Schaal van Saffir-Simpson

Uit Wikisage
Versie door Zwmacoaan (overleg | bijdragen) op 9 sep 2019 om 17:17 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{wiu2}} De '''Schaal van Saffir-Simpson''' of '''Saffir-Simpson hurricane schaal''' (SSHS) is een categorisering die in de Meteorologie wordt gebruikt om de s...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Under construction icon.png Werk in uitvoering Under construction icon.png
Iemand is nog met dit artikel bezig. Kom later terug om het resultaat te bekijken.

De Schaal van Saffir-Simpson of Saffir-Simpson hurricane schaal (SSHS) is een categorisering die in de Meteorologie wordt gebruikt om de sterkte van orkanen te meten. Hierbij wordt gemeten op basis van windsnelheid en stormvloed.