Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Rob Peetoom (bedrijf)

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 aug 2019 om 19:03 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Rob_Peetoom_(bedrijf)&oldid=54307069 1 aug 2019 ‎ Melvinvk 1 aug 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Rob Peetoom is een Nederlandse onderneming en familiebedrijf van kappers, vissage en schoonheidssalons, opgericht door Rob Peetoom. Rob Peetoom begon zelf als kapper in Haarlem, en werd na een tijd gevraagd om zijn eigen salon in Santpoort te openen. [1] [2] Hij breide langzamerhand zijn imperium uit tot zijn huidige omvang van zeventien salons waarvan dertien salons in Nederland, drie op Bali in Indonesië en een salon in New York. Het hoofdkantoor is gevestigd in de voormalige suikerfabriek te Halfweg, dat is gelegen tussen de steden Amsterdam en Haarlem.

In dit hoofdkantoor is ook de Rob Peetoom Acadamy gevestigd waar de de kappers worden opgeleid. Soms kan het wel vier jaar duren voordat ze op het gewenste nivieau zitten, aldus Peetoom.[3] Dit geeft aan hoe hoog de kwaliteit bij Rob Peetoom in het vaandel staat. En Rob zelf was dan ook de afgelopen 20 jaar bezig met het opleiden en overbrengen van zijn expertise.

De opzet van de organisatie is enigszins bijzonder. Rochelle Peetoom is sinds 2019 de CEO van het bedrijf na het overnemen van haar inmiddels 74 jarige vader.[4] Alle salons worden gerund door mede-eigenaren, hier kregen de stylisten de kans om hun eigen salon te openen en daarvan de mede-eigenaar te worden. Rochelle blijft eindverantwoordelijke over de saloons.[5]

De andere kinderen van Rob Peetoom zijn ook betrokken in het bedrijf zo runt Alexander Peetoom de salons in Amsterdam. en runt Savanna Peetoom de in het najaar van 2018 geopende salon in Brooklyn, New York. Zoon Roger is nooit bij het familibedrijf direct betrokken geweest, en runt een eigen horecaonderneming in de omgeving Haarlem en Amsterdam.[6]

Salons

Nederland

Indonesië

Verenigde Staten

New York

  • Rob Peetoom Williamsburg - 101 North 10th Street Brooklyn

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties