Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Rob Peetoom

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 aug 2019 om 19:12 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Rob_Peetoom&oldid=54315331 2 aug 2019 ‎ Melvinvk 1 aug 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Rob Peetoom (Haarlem, 1945) is een Nederlands ondernemer en bekende haarstylist en -salontycoon, die bekend werd toen hij werk deed voor bladen, televisie en speelfilms.[1][2]

Biografie

Rob Peetoom werkte als 16-jarige bij een kapperszaak in Haarlem. Daar kreeg hij in 1968 de gelegenheid om zijn eigen zaak als kapper te openen in het Noord-Hollandse dorp Santpoort.[3] Dit deed hij onder de naam Robert Coiffure. Deze salon bestaat nog altijd en word geëxploiteerd door zijn eerste vrouw, Joke, waarvan hij later gescheiden is. De zaken liepen voorspoedig en in de jaren 1980 begon Peetoom als importeur van een haarkleuringsproduct; het plan was deze in heel Europa te verkopen, maar de dollar kelderde en Peetoom verkeerde hij korte tijd in financiële problemen. Hij veranderde zijn bedrijfsstrategie en besloot om van zijn beste stylisten zijn bedrijfpartners te maken, die vervolgens hun eigen salons startten onder de bedrijfsnaam Rob Peetoom. Zo breidde zijn bedrijf langzamerhand uit tot zijn huidige omvang met dertien vestigingen in Nederland, drie op Bali en een zaak in New York. [4]
In de jaren 90 verscheen Peetoom als vaste gast bij de RTL tv programma's Koffietijd en Service Salon en had de rol van metamorfose-kapper.
In 2010 werd Peetoom benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te Den Haag.

Peetoom leidde tot aan april 2019 zijn gelijknamige familiebedrijf Rob Peetoom dat sindsdien wordt gerund door zijn dochter Rochelle Peetoom [5]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties