Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Rik Van Ussel: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
 
'''Rik Van Ussel''' ([[3 april]] [[1911]] - [[1985]]) was, afhankelijk van de bron, een [[Nederland]]se of [[Belgische]] communist.
 
'''Rik Van Ussel''' ([[3 april]] [[1911]] - [[1985]]) was, afhankelijk van de bron, een [[Nederland]]se of [[Belgische]] communist.
  
Van Ussel vocht tijdens de [[Spaanse Burgeroorlog]] mee met de [[Internationale Brigades]]. In mei 1937 was hij ingedeeld bij de 11de brigade, op 12 januari 1938 was hij bij de 35ste Divisie bevorderd tot [[sergeant]].<ref>[https://spanjestrijders.nl/bio/ussel-rik-van USSEL, Rik van]</ref>
+
Van Ussel vocht tijdens de [[Spaanse Burgeroorlog]] mee met de [[Internationale Brigades]].
 +
 
 +
Van Ussel trok op 2 februari 1937 de Spaanse grens over met onder meer [[Roger Stamper]]. 4 dagen later hielp de militair ongetrainde Van Ussel reeds in [[Jarama]] mee aan het front van Madrid, waar de Republikeinen met grote moeite standhielden. In mei 1937 was hij ingedeeld bij de 11de brigade, op 12 januari 1938 was hij bij de 35ste Divisie bevorderd tot [[sergeant]].<ref>[https://spanjestrijders.nl/bio/ussel-rik-van USSEL, Rik van]</ref>
  
 
Tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]] was hij lid van het [[Belgisch Leger van Partisanen]]
 
Tijdens de [[Tweede Wereldoorlog]] was hij lid van het [[Belgisch Leger van Partisanen]]

Huidige versie van 19 mei 2020 om 17:01

Rik Van Ussel (3 april 1911 - 1985) was, afhankelijk van de bron, een Nederlandse of Belgische communist.

Van Ussel vocht tijdens de Spaanse Burgeroorlog mee met de Internationale Brigades.

Van Ussel trok op 2 februari 1937 de Spaanse grens over met onder meer Roger Stamper. 4 dagen later hielp de militair ongetrainde Van Ussel reeds in Jarama mee aan het front van Madrid, waar de Republikeinen met grote moeite standhielden. In mei 1937 was hij ingedeeld bij de 11de brigade, op 12 januari 1938 was hij bij de 35ste Divisie bevorderd tot sergeant.[1]

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij lid van het Belgisch Leger van Partisanen

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties