Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Reformatorisch Dagblad

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
rel=nofollow

Het Reformatorisch Dagblad (afgekort RD) is een Nederlands, christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het is de belangrijkste activiteit van de Erdee Media Groep. De krant verschijnt doordeweeks als avondkrant en op zaterdag als ochtendkrant. Ook op Goede Vrijdag wordt de krant ’s morgens bezorgd.

De krant wil zich profileren als kwaliteitskrant en heeft de gereformeerde gezindte als belangrijkste doelgroep. Dat heeft tot gevolg dat er, naast veel internationaal en binnenlands nieuws, bijzondere aandacht wordt geschonken aan het kerkelijk leven, aan het reformatorisch onderwijs en aan de politiek van de SGP en de ChristenUnie. Daarentegen wordt nauwelijks aandacht besteed aan zaken die binnen de gereformeerde gezindte als ’werelds’ gelden, zoals sport en film. Op opiniepagina’s zijn personen uit de gereformeerde gezindte sterk vertegenwoordigd, hoewel het RD ook vaak interviews en bijdragen heeft van mensen buiten de eigen kring.

Het Reformatorisch Dagblad verscheen voor het eerst op 1 april 1971. In de beginperiode kende het Reformatorisch Dagblad circa 16.000 abonnees. In de loop van de tijd is dit aantal gestaag gegroeid. In 2001 telde het Reformatorisch Dagblad circa 58.000 abonnees en werden ruim 59.000 exemplaren verspreid. Dit aantal daalt de afgelopen jaren langzaam, in overeenstemming met de de algemene trend van dalende krantenoplages. In 2008 was de oplage circa 56.000.

Het RD wil zich typeren als breed en actueel, verdiepend en principieel. De laatste jaren probeert de krant nieuw publiek te trekken, onder meer met grote debatavonden over actuele onderwerpen, zoals de aanval op Irak, Amerikaanse presidentsverkiezingen en het Israëlisch-Palestijns conflict.

De website van het RD is wereldwijd gesloten op zondag. Door middel van een applicatie op de website, kan gemeten worden vanuit welk land de website bekeken wordt.

Externe link

  • refdag.nl Interneteditie van het Reformatorisch Dagblad (op zondag gesloten)
rel=nofollow