Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Politiezone Grens

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 10 jun 2021 om 21:38 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Politiezone_Grens&oldid=59054861 27 mei 2021 ‎ KC5350)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

De politiezone Grens (zonenummer 5350) is een Belgische meergemeentepolitiezone bestaande uit de gemeenten, Wuustwezel, Kalmthout en Essen in het noorden van de provincie Antwerpen, gelegen aan de Belgisch-Nederlandse grens.

De uitgestrekte zone (195km2) werd opgericht op 1 januari 2001 en telt een maximaal kader van 176 personeelsleden.


Binnen de recherchedienst werken specialisten inzake cybercrime, financiële misdrijven, drugs, problemen binnen gezinnen, diefstal en zedendelicten.

De opvang van slachtoffers van misdrijven gebeurt door een intern netwerk dat wordt aangestuurd door maatschappelijk assistenten.

De interventiedienst verzekert 24u/dag de dringende noodhulp voor 60.000 inwoners en hun bezoekers, in twaalf-uren-diensten.

De verkeersdienst (met een uitgebreid voertuigenpark met o.a. vijf moderne politiemoto's) wordt ingezet voor verkeerseducatie, verkeersacties, en verkeerscontroles (snelheid, zwaar vervoer, alcohol en drugs in het verkeer, verzekering, ...) om het risico op verkeersongevallen zoveel mogelijk te beperken door ontrading.

De drie teams van de project-en sectorwerking (vroeger: 'wijkwerking') zijn uitgegroeid tot polyvalente teams die worden ingezet voor niet-dringende politieaken die projectmatig werken aan de verhoging van de veiligheid en van de verkeersleefbaarheid en aan het voorkomen van samenlevingsproblemen in de verschillende buurten.

Het operationeel basispersoneel wordt gevormd door inspecteurs en de agenten, die worden gecoacht door de hoofdinspecteurs. Het korps wordt aangestuurd door de commissarissen en hoofdcommissarissen.

Het administratief en logistiek basispersoneel wordt gevormd door de administratieve medewerkers en assistenten die worden gecoacht door en aangestuurd door de consulenten en adviseurs. Een aantal hoog opgeleide 'specialisten' in HRM, logistiek, criminalistiek, politiefinanciën, maatschappelijk werk, GDPR en informatica vullen de interne dienstverlening aan.

De politiezone behoort als onafhankelijk lokaal politiekorps tot de Belgische geïntegreerde politie, wordt aangestuurd door een korpschef die uitvoering geeft aan het politioneel veiligheidsbeleid van de burgemeesters (= zij vormen het Politiecollege) en van de procureur des Konings.

Aanwervingen gebeuren via https://jobpol.be en voor informatie kan men terecht via op https://pzgrens.be of via mail aan: pz.grens.ikwileenjob@police.belgium.eu.


Externe links

rel=nofollow