Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Peter Bossu

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 7 nov 2017 om 07:57 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Peter_Bossu&oldid=2364246 -1- 80.200.64.230 11 nov 2005)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Peter Bossu GB Jacquesstraat 48, 8600 Diksmuide

Vader van Mara (7 juli 2002).

Torhout, 27 juni 1965. Opgegroeid in Lichtervelde en daar actief in het Jeugdhuis De Inktvis, De Lichterveldse Gazette en de plaatselijke milieugroep.

Was tussen 1987 en 1995 werkzaam bij Natuurreservaten vzw. Hij hield zich daar onder meer bezig met de kust (Duinendecreet, Waterwinning, Noordzee, …), de overbemestingsproblematiek, de herwaardering van de IJzervallei, landbouw en milieu, duurzame ontwikkeling, … Publiceerde in die periode tientallen bijdragen in Natuurreservaten, Milieurama, Natuurlijk Houtland, … Werkte in die periode ook het herstelpan voor de IJzervallei (het Plan Otter) en voor de IJzermonding (het Plan Zeehond) uit.

Werkt sinds 1995 op kabinetten, eerst als medewerker, later als adviseur. In 1999 zetelde hij zes maanden in het Europees Parlement. Sinds juni 2003 is hij adviseur op het kabinet van Noordzee-zaken. Hij is gemeenteraadslid in Diksmuide en bestuurder van Westtoer en muziekclub 4ad. Politiek is hij vooral actief rond leefmilieu, mobiliteit, verkeersveiligheid en jeugd.

De jongste jaren leverde hij ook tientallen bijdragen voor onder meer Esacapade, Leefmilieu, Samenleving en Politiek, Digther, … In boekvorm verschenen o.m. ‘Roep voor de Natuur’ (1992), ‘Bokrijk voorbij, een pleitrede voor de Westhoek als Kwaliteitsmerk’ (1998), ‘OK Westhoek’ (2000), ‘De Vallei’ (2001), ‘Mening – over duurzaamheid en kwetsbaarheid van de Westhoek tot de verdwenen Dodo’ (2003), ‘Meandertalers – verhalen van rood en zwart’ (samen met Danny Decaestecker -2004).