Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Particulier

Uit Wikisage
Versie door SjorsXY (overleg | bijdragen) op 9 jul 2009 om 17:57 (Particulier betekent o.a. dat iets niet als bedrijf of overheid is georganiseerd. ([http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Particulier&oldid=16349704]))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Particulier betekent dat iets niet als bedrijf of overheid is georganiseerd. In de praktijk komt het er op neer dat de gewone burger als particulier wordt aangemerkt, naast het bedrijfsleven en de overheid anderzijds.

Ook kan particulier tegenover openbaar staan, in de zin dat iets niet voor iedereen toegankelijk is. Particulier wordt ook gebruikt in de zin van intiem, en ook in de zin van persoonlijk

Ook wordt de term particulier in het bedrijfsleven gebruikt als "niet tot de overheid behorend". Tegenover staatsbedrijven of naamloze vennootschappen waarvan de aandelen in overheidshanden zijn, staan dan particuliere of "zelfstandige" bedrijven.

Een particuliere organisaties wordt ook wel private organisaties genoemd.

Zie ook