Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg:Sven Hulleman

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 sep 2020 om 22:36 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg:Sven_Hulleman&oldid=57069444 6 sep 2020)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Docent klassieke talen

Er staat nu dat hij sinds 2001 klassieke talen doceert aan een Zwols gymanasium. De gegeven bron geeft niet aan dat dat zo is. Bovendien: heeft een 19/20-jarige wel de bevoegdheid om dat aan een gymnasium te doceren? Er blijkt namelijk niet dat hij klassieke talen heeft gestudeerd en/of daarvoor een bevoegdheid heeft behaald. Deze informatie blijkt van hemzelf afkomstig en ik weet dus niet of ik dat hier zou vermelden. Paul Brussel (overleg) 6 sep 2020 12:07 (CEST)

Voetnoot 1 verwijst naar een webpagina waar 2001 als beginjaar genoemd wordt. Een rondgang op het internet laat zien dat hij in 2009 nog docent was, maar op zijn 35e niet meer. De leeftijd 19 is weliswaar jong, maar niet onwaarschijnlijk jong. Ik zie trouwens op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-in-het-onderwijs/vraag-en-antwoord/leraar-voortgezet-onderwijs dat je als student een educatieve minor van 6 maanden kunt volgen om onderwijsbevoegdheid te krijgen. Misschien heeft hij die route gevolgd. Wie weet. Vincent Steenberg-Overleg 6 sep 2020 12:54 (CEST)
Eerlijk gezegd denk ik dat dat niet van toepassing is. Ik vermoed eerder dat hij iets als bijles gaf, of minder dan 4 uur waarvoor geen bevoegdheid nodig is (zoals de link voor nu aangeeft; of dat in 2001 ook zo was?). Die minor voor onderwijsbevoegdheid kun je halen als je tevens dat vak al studeert, volgens mij. Paul Brussel (overleg) 6 sep 2020 13:02 (CEST)
Die regeling is inderdaad niet van toepassing. Die ging pas in 2010 in. Ik zie in de NRC van 7 juli 2001 dat er toen al sprake was van hybride docenten, dus inderdaad wat jij zegt tot 4 uur per week of met de garantie dat de docent binnen 2 jaar bevoegdheid krijgt. Vincent Steenberg-Overleg 6 sep 2020 13:56 (CEST)