Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg:Sven Hulleman: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg:Sven_Hulleman&oldid=57069444 6 sep 2020)
 
(Leeg)
Label: Leeghalen
 
Regel 1: Regel 1:
== Docent klassieke talen ==


Er staat nu dat hij sinds 2001 klassieke talen doceert aan een Zwols gymanasium. De gegeven bron geeft niet aan dat dat zo is. Bovendien: heeft een 19/20-jarige wel de bevoegdheid om dat aan een gymnasium te doceren? Er blijkt namelijk niet dat hij klassieke talen heeft gestudeerd en/of daarvoor een bevoegdheid heeft behaald. Deze informatie blijkt van hemzelf afkomstig en ik weet dus niet of ik dat hier zou vermelden. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel|overleg]]) 6 sep 2020 12:07 (CEST)
:Voetnoot 1 verwijst naar een webpagina waar 2001 als beginjaar genoemd wordt. Een [https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=hulleman+%22klassieke+talen%22 rondgang op het internet] laat zien dat hij in 2009 nog docent was, maar op zijn 35e niet meer. De leeftijd 19 is weliswaar jong, maar niet onwaarschijnlijk jong. Ik zie trouwens op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-in-het-onderwijs/vraag-en-antwoord/leraar-voortgezet-onderwijs dat je als student een educatieve minor van 6 maanden kunt volgen om onderwijsbevoegdheid te krijgen. Misschien heeft hij die route gevolgd. Wie weet. [[Gebruiker:Vincent Steenberg|Vincent Steenberg]]-[[Overleg gebruiker:Vincent Steenberg|<small>Overleg</small>]] 6 sep 2020 12:54 (CEST)
::Eerlijk gezegd denk ik dat dat niet van toepassing is. Ik vermoed eerder dat hij iets als bijles gaf, of minder dan 4 uur waarvoor geen bevoegdheid nodig is (zoals de link voor ''nu'' aangeeft; of dat in 2001 ook zo was?). Die minor voor onderwijsbevoegdheid kun je halen als je tevens dat vak al studeert, volgens mij. [[Gebruiker:Paul Brussel|Paul Brussel]] ([[Overleg gebruiker:Paul Brussel|overleg]]) 6 sep 2020 13:02 (CEST)
:::Die regeling is inderdaad niet van toepassing. Die ging pas in 2010 in. Ik zie in de NRC van 7 juli 2001 dat er toen al sprake was van hybride docenten, dus inderdaad wat jij zegt tot 4 uur per week of met de garantie dat de docent binnen 2 jaar bevoegdheid krijgt. [[Gebruiker:Vincent Steenberg|Vincent Steenberg]]-[[Overleg gebruiker:Vincent Steenberg|<small>Overleg</small>]] 6 sep 2020 13:56 (CEST)

Huidige versie van 20 sep 2020 om 22:36