Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Onafhankelijke Diensten Aanbieder: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Onafhankelijke_Diensten_Aanbieder&oldid=54299764 -1- Rlnt 31 jul 2019)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Onafhankelijke_Diensten_Aanbieder&oldid=54322342 4 aug 2019)
 
Regel 1: Regel 1:
Een Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA of ODA-dienstverlener) is een bedrijf dat gecertificeerd is om meterstanden uit te lezen via de netbeheerder voor zogenaamde "kleinverbruik meters". Het uitlezen van die meters kan alleen in opdracht en na toestemming ("mandaat") van de gebruiker van die meter<ref>Voortkomend uit [http://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0009755&hoofdstuk=3&paragraaf=4a&artikel=26ab artikel 26ab lid 4 van de Elektriciteitswet 1998]</ref>, met als doel om bijvoorbeeld de eindgebruiker inzicht te geven in zijn letterlijke verbruik of meterstanden, maar bijvoorbeeld ook analyses op basis daarvan.
Een '''Onafhankelijke Diensten Aanbieder''' (ODA of ODA-dienstverlener) is een bedrijf dat gecertificeerd is om [[meterstand]]en uit te lezen via de [[netbeheerder]] voor zogenaamde ''kleinverbruikmeters''.


Certificering vind plaats door [[Energie Data Services Nederland]] (ESDN) in zijn rol als [[Clearinghouse]] voor de energiemarkt<ref>[https://www.edsn.nl/ons-verhaal/ ESDN: Over Ons]</ref><ref>[https://www.edsn.nl/marktfacilitering/ ESDN: Marktfacilitering]</ref> en is aan strenge technische en juridische eisen gebonden.
Het uitlezen van die meters kan alleen in opdracht en na toestemming (''mandaat'') van de gebruiker van die meter<ref>Voortkomend uit [http://wetten.overheid.nl/jci1.3:c:BWBR0009755&hoofdstuk=3&paragraaf=4a&artikel=26ab artikel 26ab lid 4 van de Elektriciteitswet 1998]</ref>, met als doel om bijvoorbeeld de eindgebruiker inzicht te geven in zijn letterlijke verbruik of meterstanden, maar bijvoorbeeld ook analyses op basis daarvan.


{{Appendix|1=Bronnen}}
Certificering vindt plaats door [[Energie Data Services Nederland]] (ESDN) in zijn rol als [[Clearinghouse]] voor de energiemarkt<ref>[https://www.edsn.nl/ons-verhaal/ ESDN: Over Ons]</ref><ref>[https://www.edsn.nl/marktfacilitering/ ESDN: Marktfacilitering]</ref> en is aan strenge technische en juridische eisen gebonden.
{{Beginnetje|economie|2019|07|31}}
 
{{Appendix|1=Bronnen}}{{authority control|TYPE=t|Wikidata= }}
{{Beginnetje|economie}}
 
 
 
{{nocat}}

Huidige versie van 15 aug 2019 om 01:08

Een Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA of ODA-dienstverlener) is een bedrijf dat gecertificeerd is om meterstanden uit te lezen via de netbeheerder voor zogenaamde kleinverbruikmeters.

Het uitlezen van die meters kan alleen in opdracht en na toestemming (mandaat) van de gebruiker van die meter[1], met als doel om bijvoorbeeld de eindgebruiker inzicht te geven in zijn letterlijke verbruik of meterstanden, maar bijvoorbeeld ook analyses op basis daarvan.

Certificering vindt plaats door Energie Data Services Nederland (ESDN) in zijn rol als Clearinghouse voor de energiemarkt[2][3] en is aan strenge technische en juridische eisen gebonden.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow
 
rel=nofollow
rel=nofollow