Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Oecumenische theologie

Uit Wikisage
Versie door Mendelo (overleg | bijdragen) op 4 jun 2016 om 18:14
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oecumenische theologie vergelijkt de doctrines van de diverse kerkgenootschappen, de katholieke, de orthodoxe en de protestantse (calvinistisch, lutheraans en anglicaans) om oplossingen te vinden voor de controverses teneinde het herstel te bewerkstelligen van de Ene Algemene Kerk van Christus. Dit is ook de reden van bestaan van de Wereldraad van Kerken (WCC). Met oecumenische theologie hielden zich onder meer bezig de theoloog Hans Küng. Zeer veel werk op dit gebied wordt ook verricht door interconfessionele commissies (bijvoorbeeld Lutheran-Roman Catholic Commission on Unity; Anglican Roman Catholic International Commission; de Commissie voor Geloof en Kerkorde van de WCC). Belangrijke resultaten waren de Verklaring van de Commissie voor Geloof en Kerkorde van de Wereldraad van Kerken over Doop, Eucharistie en Ambt (het 'Lima-rapport') van 1982 en de Gemeenschappelijke Verklaring van de over de Rechtvaardingsleer door de Rooms-Katholieke Kerk en de Lutherse Wereldfederatie van 1999.[1]

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow