Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Nini Bulterijs

Uit Wikisage
Versie door Vecaman (overleg | bijdragen) op 20 apr 2019 om 09:09
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nini Bulterijs (Temse, 20 november 1929 - Antwerpen-Wilrijk, 12 december 1989]] was een Belgische hooglerares en componiste.

Loopbaan

Zij vatte de orgelstudie aan te Temse bij organist Jozef D’Hooghe. Vervolgens studeerde zij contrapunt en fuga bij Jean Louel en compositie bij Victor Legley aan het Koninklijk conservatorium van Brussel en werd daarna graduaat Compositie van de Koningin Elisabeth Kapel. Na haar studies werd zij hoogleraar contrapunt en fuga aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.

Werk

Onder haar werken vermelden we:

  • Concerto voor piano en orkest