Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Nele Lijnen

Uit Wikisage
Versie door Vecaman (overleg | bijdragen) op 17 jan 2018 om 07:13 (Externe verwijzingen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nele Lijnen (12 april 1978, Houthalen-Helchteren) is een Belgische politica en senator voor Open Vlaamse Liberalen en Democraten.

Nele Lijnen in de politiek

Lijnen is gecoöpteerd senator sinds 16 maart 2006. Op 10 juni 2007 werd ze met 42625 voorkeurstemmen rechtstreeks verkozen om voor Open VLD in de Senaat te zetelen. Tegenwoordig zetelt ze in twee commissies. Ten eerste is ze voorzitter van de Adviescomité voor Gelijke kansen voor vrouwen en mannen. Daarnaast is ze ook ondervoorzitter van de Commissie Sociale Aangelegenheden. Ook is ze actief in de gemeentelijke politiek van Hechtel-Eksel voor de partij HE-Open VLD Vivant.

Als liberaal politica is Lijnen werkzaam in de onder andere de pensioenen, arbeidsmarkt, studentenarbeid, arbeid en handicap, kinderopvang, sociale zekerheid en gezondheidszorg, mobiliteit en buitenlandse zaken en ontwikkelingssamenwerking.

Persoonlijke informatie

Lijnen werd geboren in Houthalen-Helchteren maar woont nu in Hechtel-Eksel. Ze studeerde af als Gegradueerde in het Communicatiebeheer aan het XIOS in Hasselt. Ze is moeder van twee kinderen.

Externe verwijzingen

1px.pngNele Lijnen  Nele Lijnen op Twitter

rel=nofollow