Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Moslim Democratische Partij

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De printervriendelijke versie wordt niet langer ondersteund en kan weergavefouten bevatten. Werk uw browserbladwijzers bij en gebruik de gewone afdrukfunctie van de browser.
rel=nofollow

De Moslim Democratische Partij (MDP) is een voormalige Belgische politieke partij.

Geschiedenis

De partij ontstond in juni 2003 als politieke arm van de Arabisch-Europese Liga (AEL).[1] Bij de kamerverkiezing van mei 2003 was deze AEL in kartel met de Partij van de Arbeid (PVDA) onder de naam 'RESIST' naar de kiezer getrokken in de kieskring Antwerpen.[2] Na de verkiezingen werd het kartel opgeheven.[3] De kieslijst overtuigde 10.059 kiezers, goed voor 0,90% van het totaal aantal stemmen in deze kieskring.[4][5]

Een jaar later stond deze MDP op de lijsten voor de gewestelijke verkiezingen in de kieskringen Antwerpen en Oost-Vlaanderen. In Antwerpen trok Dyab Abou Jahjah de kieslijst. Op de 11e plek stond Fouad Belkacem, de latere oprichter van Sharia4Belgium.[6][7] Lijsttrekker in Oost-Vlaanderen was Ahmed Azzuz. De MDP behaalden 2882 stemmen (0,27%) in Antwerpen en 1305 stemmen (0,14%) in Oost-Vlaanderen. Dyab Abou Jahjah kreeg 1.441 voorkeurstemmen, Fouad Belkacem 236[6] en Ahmed Azzuz 359.[8][9]

In 2005 werd er ook een Nederlandse afdeling opgericht.[10] Deze besloot echter eind 2005 om af te zien van deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen[11][12] en riep haar aanhangers op om GroenLinks te stemmen.[13] Leider van de Nederlandse tak was Nabil Marmouch.

Bij de Belgische lokale verkiezingen van 2006 kwam de MDP niet op en ondersteunde de PVDA-lijsten.

Bekende (ex-) leden

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow