Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Monnikenwerk

Uit Wikisage
Versie door Wamel 2000 (overleg | bijdragen) op 21 aug 2019 om 10:45 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Monnikenwerk Bron Ruud Stoeten Het Tielse fruitcorso is niet meer weg te denken uit de fruittuin van Nederland. Jos Kruisbergen maakte in 1999 een prachtige docum...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Monnikenwerk

Bron Ruud Stoeten

Het Tielse fruitcorso is niet meer weg te denken uit de fruittuin van Nederland. Jos Kruisbergen maakte in 1999 een prachtige documentaire rond dit unieke evenement. Hij laat zien hoe honderden vrijwilligers indrukwekkende taferelen tot stand brengen met alle goede dingen die de natuur de mens schenkt: allerlei groenten, honderden verschillende soorten pitten en zaden, en fruit in al zijn verschijningsvormen. Hele dorpen zijn dag en nacht bezig met de opbouw van hun praalwagens. Sommige vrijwilligers steken wel 400 uur werk in de wagenbouw. Het fruitcorso wordt jaarlijks gehouden op de tweede zaterdag van september. Hofdame Astrid Muyden: “Over het corso kun je maar één ding zeggen: het is uniek in de wereld.”