Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Modern Nederland

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 28 okt 2020 om 01:02 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Modern_Nederland&oldid=55398476 -1- ‎ CxrisTruong 7 jan 2020)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Modern Nederland is een Nederlandse politieke partij opgericht op 11 september 2018 en streeft het politieke systeem in Nederland te vernieuwen door middel van E-democracy [2]

Historie

Standpunten

Modern Nederland heeft een politiek manifest opgesteld en beschikbaar gesteld op hun website. Deze partijprogramma is gecentreerd rondom twee kernpunten:

  • Directe Digitale Democratie
  • Politiek op Maat

Onder Directe Digitale Democratie verstaat Modern Nederland het periodiek digitaal stemmen op landelijke onderwerpen. Hiermee wilt Modern Nederland de Nederlandse burger directe zeggenschap geven over desbetreffende onderwerpen. Eerst wordt er bepaald of een onderwerp stem waardig is via een stemronde. Wanneer het resultaat daaruit positief blijkt te zijn wordt er overgegaan naar de officiële stemronde. Deze stappen worden genomen met een ruime deadline om het volk tijd te geven om in onderwerpen te verdiepen.[3]

Op het huidig moment kent Modern Nederland een lijst van landelijke onderwerpen die open staan voor een stemwaardigheid ronde. Iedereen kan via e-mail nieuwe onderwerpen aankaarten aan de beweging.[4]

Onder Politiek op Maat verstaat Modern Nederland het brengen van ondersteuning aan elke burger om meer (direct) politiek betrokken te raken. Zo wil de beweging bijvoorbeeld locaties door het hele land zetten om ook plaatselijke stemmen te kunnen horen. Ook wilt Modern Nederland alle overheidsinstanties onder één dak zetten. Op zo’n manier hoopt Modern Nederland het eenvoudiger te maken voor burgers om hun zaken te regelen.

Externe link

  1. º [1]. Modern Nederland. Benaderd op 28 september 2019.
  2. º [2]. Modern Nederland. Benaderd op 28 september 2019.
  3. º [3], Modern Nederland, september 2018
  4. º [4], Modern Nederland, september 2019,